444 0 600
Kancer në mushkëri
Lidhur me artikullin Mjekët tanë ekspertë
Lidhur me artikullin Spitalet Tuna
Lidhur me artikullin Njësia Mjekësore

Kanceri i mushkërive është formimi i një mase (tumori) në mushkëri nga qelizat që janë strukturisht ind normal të mushkërive që shumohen nga nevoja dhe kontrolli.


Rrjedhën e sëmundjes,

Kollë e thatë që zgjat për një kohë të gjatë

Humbje e papritur dhe e​kstreme në peshë

heshtje e zërit,

Vështirësi në gëlltitje

Ënjtje e pazakontë e qafës dhe fytyrës,

Episodet e përsëritura të pneumonisë, bronkitit dhe faringjitit,

pështymë e përgjakshme,

Ndërsa dhimbjet e forta në trup manifestohen si lodhje dhe dobësi, në disa raste ajo përparon pa asnjë simptomë.


Qëllimi i trajtimit të kancerit të mushkërive është eliminimi i sëmundjes, nëse është e mundur, për ta kufizuar atë dhe për të rritur jetëgjatësinë dhe cilësinë e shëndetshme. Një qasje multidisiplinare është shumë e rëndësishme për trajtimin më të mirë të kancerit të mushkërive.

Ne jemi të vetëdijshëm për kancerin e mushkërive.

Shkaktarët e kancerit të mushkërive, i cili është një nga sëmundjet më të zakonshme, përfshijnë përdorimin e duhanit dhe produkteve të duhanit, si dhe faktorët gjenetikë dhe faktorët mjedisorë.


Kanceri i mushkërive është një sëmundje simptomat e së cilës shfaqen në fazat e fundit në krahasim me rastet e tjera të kancerit. Nëse ndjeni gulçim për një kohë të gjatë, prodhim të përgjakshëm të pështymës, kollë të thatë afatgjatë, humbje të tepërt në peshë dhe simptoma të ngjashme, është shumë e rëndësishme për shëndetin tuaj të kërkoni ndihmë nga një pulmonolog.


Ndër rastet e kancerit në mbarë botën, më i shpeshti

Kanceri i mushkërive, i cili është kanceri më i zakonshëm i mushkërive, zakonisht vërehet tek individët midis moshës 55 dhe 65 vjeç.

Edhe pse shkaku i kancerit të mushkërive njihet kryesisht si pirja e duhanit, ndotja e mjedisit dhe faktorët gjenetikë bartin gjithashtu faktorë rreziku.


Individët që pinë duhan ose kanë lënë duhanin për një kohë të gjatë dhe kanë një histori familjare të kancerit duhet të ekzaminohen nga mjekët e tyre përkatës në intervale të caktuara dhe të marrin pjesë në programet e shqyrtimit të mushkërive, që është hapi më i rëndësishëm në parandalimin e sëmundjes.