444 0 600

Sëmundja kongjenitale e hernisë tek foshnjat

​Ënjtjet që shfaqen në intervale të rregullta në rajonin inguinal të foshnjave quhen hernie inguinale. Ndryshe nga sa dihet, hernia inguinale, që thuhet se shkaktohet nga të qarat e tepërta të foshnjave në popull, është një sëmundje që shfaqet kur foshnja është në barkun e nënës. Nëse sëmundja vërehet vonë ose shpërfillet, mund të ketë mundësi të dëmtohen zorrët dhe vezët. Për këtë arsye, është shumë e rëndësishme që procesi i zhvillimit të foshnjave të konsultohet me një specialist për çdo ënjtje që shihet në zonën e ijeve.​