444 0 600

Trajtimi me Botox për Migrenë

Migrena është zakonisht një dhimbje koke e njëanshme, Migrena është zakonisht një dhimbje koke e njëanshme, pulsuese e shoqëruar me nauze, të vjella dhe ndjeshmëri ndaj zërit dhe dritës. Është një nga dhimbjet e kokës më të zakonshme dhe është raportuar se afërsisht 15-20% e femrave dhe 6-10% e meshkujve kanë migrenë. Shihet në të gjitha grupmoshat dhe ndonëse ndryshon nga personi në person, kur fillon një sulm migrenë, zgjat mesatarisht 3-72 orë. Në disa pacientë, ka ankesa të quajtura AURA në formën e ndezjeve të dritës në sy që zgjasin 10 deri në 30 minuta pak para dhimbjes së kokës.​


Frekuenca e sulmeve të migrenës gjithashtu ndryshon nga personi në person. Disa pacientë përjetojnë sulme vetëm 1-2 herë në vit. Disa pacientë përjetojnë sulme të paktën 15 herë në muaj dhe kjo lloj migrenë quhet MIGRENA KRONIKE dhe trajtimet orale nuk janë shumë të kënaqshme në pacientë të tillë. Një nga opsionet e trajtimit për dhimbjet kronike të migrenës është trajtimi me Botox. Ka të dhëna të mjaftueshme shkencore që sulmet e migrenës së pacientit janë reduktuar ndjeshëm dhe pothuajse plotësisht përfundojnë me Botox-in e migrenës.​


Efekti i botoksit të migrenës fillon brenda pak ditësh dhe megjithëse ndryshon nga personi në person, efekti i tij zgjat mesatarisht 3-6 muaj. Nuk ka pothuajse asnjë efekt anësor kur bëhet nga ekspertë​​