444 0 600

Çfarë është kanceri i mushkërive? Cilat janë simptomat?

Kanceri i mushkërive është formimi i një mase (tumori) në mushkëri nga qelizat që janë strukturisht ind normal të mushkërive që shumohen nga nevoja dhe kontrolli. 


Edhe pse shkaku i kancerit të mushkërive njihet si përdorimi i duhanit dhe produkteve të duhanit, ndotja e mjedisit dhe faktorët gjenetikë janë gjithashtu ndër shkaktarët e sëmundjes.


rrjedhën e sëmundjes,

Kollë e thatë që zgjat për një kohë të gjatë,

Humbje e papritur dhe ekstreme në peshë,

heshtje e zërit,

Vështirësi në gëlltitje

Ënjtje e pazakontë e qafës dhe fytyrës

Episodet e përsëritura të pneumonisë, bronkitit dhe faringjitit,

pështymë e përgjakshme,

Ndërsa dhimbjet e forta në trup manifestohen si lodhje dhe dobësi, në disa raste ajo përparon pa asnjë simptomë.